Page 1 of 3

Tiny initial cell

Posted: Fri Dec 29, 2017 11:35 am
by Noughtypixy
Once zoomed out past a certain point and placing mode1 cells they appear then shrink, this happens in observe but not freeze

On this substrate and cell 1 of the present organism as initial
https://www.dropbox.com/s/du2e9sznl4uwy ... trate?dl=0

Re: Tiny initial cell

Posted: Fri Dec 29, 2017 11:37 am
by ElNico5
Cells spend energy

Re: Tiny initial cell

Posted: Fri Dec 29, 2017 12:27 pm
by Noughtypixy
It supposed to split to make the organism not instantly shrink to tiny and even if a non splitting Lipo, not that quickly, it's a Lipo and selenity is at max, also zoom in a little or freeze the substrate and they place normally as fresh lipos only on observe zoomed out they insta shrink,
Example image, solo tiny lipos all placed rapidly and then frozen and another placed to show comparison, unfreezing at this point the lone full Lipo splits to make the organism like it should.
Image

Re: Tiny initial cell

Posted: Fri Dec 29, 2017 12:35 pm
by Noughtypixy
Further testing suggests this may be linked to the 'cell ageing' tick box as toggling it seems to have an effect on the frequency of this ocouring.

Re: Tiny initial cell

Posted: Fri Dec 29, 2017 1:08 pm
by Emera
I had this issue too

Re: Tiny initial cell

Posted: Sat Dec 30, 2017 4:41 am
by ElNico5
I still dont get it

Re: Tiny initial cell

Posted: Sat Dec 30, 2017 7:22 am
by Sci-fo
Apparently whenever the cell is placed during the observe speed, and then one zooms out to view the substrate, the cells shrink very rapidly.

Re: Tiny initial cell

Posted: Sat Jan 06, 2018 11:45 am
by Petter
Can you post a video of this? Have you managed to reproduce the bug using some recipe? I've tried adding a cell in observe to your substrate and zoomed out but everything seems normal to me.

Re: Tiny initial cell

Posted: Sat Jan 06, 2018 12:04 pm
by C4pung
Is that... a sexually reproducing gamete swimmer? :shock: . Too bad I cant download beta though...

Re: Tiny initial cell

Posted: Sat Jan 06, 2018 12:46 pm
by Noughtypixy
Petter wrote:Can you post a video of this? Have you managed to reproduce the bug using some recipe? I've tried adding a cell in observe to your substrate and zoomed out but everything seems normal to me.
had to film the screen with my phone as couldn't work out how to record screen, it happens at a certain zoom level not whilst zooming out, in the original pic all the green lipos were placed at the same time the one that is the correct size whilst frozen the small ones in observe.
https://youtu.be/7BAV41aUelA

second example shows placement paused and running.
https://youtu.be/_DBVLzhQWvo