Page 1 of 1

Reset to Default Button for Modes

Posted: Thu Nov 17, 2016 12:52 pm
by Alast
With the increasing complexity of our genomes it's sometimes hard to make changes anymore. I think it would be helpful to be able to reset modes to default values and type with a button to help keeping track of the modes actually still in use.

Ideally this should be paired with the Undo Button we've talked about ;)

Re: Reset to Default Button for Modes

Posted: Thu Nov 17, 2016 1:03 pm
by traso
I would also like a feature to copy modes

Re: Reset to Default Button for Modes

Posted: Thu Nov 17, 2016 1:19 pm
by Alast
Actually this was supposed to be in the Suggestions area :)

Petter, could you move this, when you see it?

Re: Reset to Default Button for Modes

Posted: Thu Nov 17, 2016 1:34 pm
by ErrorDAR32
A button of reset in experiment plate , a button of undo and redo in genome editor

Re: Reset to Default Button for Modes

Posted: Thu Nov 17, 2016 4:07 pm
by bwisialo
You mean, it figures out which modes aren't "in use" and resets them? That seems like it would be tricky. Tracking child modes, and then you often have cells set not to split that you at one point had given child modes, etc..

Or, you go to the ones not in use and reset one by one? If so, can't that be done just by changing them to a type or color not in use?

Re: Reset to Default Button for Modes

Posted: Thu Nov 17, 2016 4:20 pm
by Alast
I meant one by one. And yes, in theory I can do it that way, but sometimes I wish I could just reset everything to default to start that mode from scratch. If I do it manually I might miss a parameter. It's really just a nice to have.