Tiny initial cell

Here we report bugs in the beta.
Noughtypixy
Posts: 234
Joined: Tue Jan 31, 2017 1:30 pm

Re: Tiny initial cell

Post by Noughtypixy » Sat Jan 27, 2018 8:17 pm

Petter wrote:Yea I understand, I didn't mean I don't trust it doesn't happen, just that it doesn't happen for me and that makes it hard for me to debug it.

"happens to many others too." Do you mean other people or other cell types? If it only happens to lipocytes then that is a very good clue to what might be going on. If it happens for other cell types too then I have to look elsewhere.
have replicated it with neurokite, myocite and devouro so far, stero didn't seem to do it and lipos defanetly do it more often and more extreamly,
All tested with default cell set to not split, mode 1 of my organism seems to do it more than default Lipo.
beware the pixys
User avatar
Emera
Posts: 198
Joined: Fri Sep 29, 2017 1:58 pm

Re: Tiny initial cell

Post by Emera » Sat Jan 27, 2018 11:10 pm

meant for the cells.
POTATOCYTE
User avatar
Petter
Site Admin
Posts: 684
Joined: Mon Dec 08, 2014 11:03 pm

Re: Tiny initial cell

Post by Petter » Sun Jan 28, 2018 4:38 pm

I've reproduced it! Now I just have to figure out why it happens. For me it doesn't happen in the substrate you sent, but if I increase the food to max so there are many more cells, getting close to the limit, then it has happened a couple times for me. Let's see if I can figure it out..
User avatar
Petter
Site Admin
Posts: 684
Joined: Mon Dec 08, 2014 11:03 pm

Re: Tiny initial cell

Post by Petter » Sun Jan 28, 2018 5:52 pm

Ok, think I have found what might be going on. A typo made a check that was supposed to stop two threads from accessing the same memory not be performed. The check is now performed (a miracle not more was messed up before) , and it might actually make it a tiny bit slower in some situations. It all depends on which thread is fastest and the current load/cpu scaling etc so not really straightforward to test. Let me know if you notice any significant performance hit.

And most importantly, is the bug gone now?
Noughtypixy
Posts: 234
Joined: Tue Jan 31, 2017 1:30 pm

Re: Tiny initial cell

Post by Noughtypixy » Sun Jan 28, 2018 7:04 pm

Petter wrote:Ok, think I have found what might be going on. A typo made a check that was supposed to stop two threads from accessing the same memory not be performed. The check is now performed (a miracle not more was messed up before) , and it might actually make it a tiny bit slower in some situations. It all depends on which thread is fastest and the current load/cpu scaling etc so not really straightforward to test. Let me know if you notice any significant performance hit.

And most importantly, is the bug gone now?
bug appears to be gone, placed loads of lipos and not one shrank, also if anything performance seemed better, all the lipos hatched and the loads of swimmers didn't slow it down at all.
beware the pixys
User avatar
Petter
Site Admin
Posts: 684
Joined: Mon Dec 08, 2014 11:03 pm

Re: Tiny initial cell

Post by Petter » Sun Jan 28, 2018 8:19 pm

That is great to hear! Perhaps it is ready for some slow roll out then!
Post Reply